Scroll to top
© 2021, Transparent Design

Dorma Accessoires

Heb je een betrouwbare partner voor je project?

Dorma Agile 150 / Agile 150 Syncro

Elegant en met een minimalistische design, AGILE 150 blijft altijd een perfecte oplossing in elke situatie. Met een zichtbare rail van maar 63 mm en verborgen karretjes, kunnen brede deuren met een gewicht tot 150 kg ondersteund worden, het systeem kan het gemakkelijk voldoen aan elke test van duurzaamheid.

AGILE 150 is beschikbaar voor enkele of dubbele deuren, met hangsystemen op de muur of op het plafond, maar tegelijkertijd geeft de mogelijkheid aan om samenstellingen te creëren van deuren en vaste glaspanelen. Tevens kan als glaswanden met bovenlichten gemonteerd worden.

Dorma Agile 50

Met een discrete rail van maar 50 mm hoog, AGILE 50 was gecreëerd alleen voor ‘lichte’ deuren met een gewicht tot 50 kg. Is ideaal voor het afbakenen van de nauwe ruimtes (kleedkamers, badkamers, werkruimtes, gangen) en kan zowel op de muur, alsook op het plafond gemonteerd worden.

Dorma Arcos Universal

De Arcos Universal-lijn onderscheid zich door zijn unieke en geraffineerde design,aangegeven door de gebogen lijnen van zijn ophangsysteem. De élégance van het sluit- en hangwerk gaat perfect in met het glas en een geeft een compleet stuk. Het ARCOS assortiment heeft verder een veelvoud aan accessoires – handgrepen die ontworpen zijn in dezelfde lijn, wat zich aanbeveelt voor de interieurdesign.

Het ophangsysteem is het klassieke systeem, met schokdemper in de vloer en scharnieren aan de boven- en onderkant, speciaal bedacht voor veiligheidsglas van 10mm. De deuren kunnen 1100mm breed zijn en kunnen een gewicht van 80 kg hebben.

Dorma Beyond

Functioneel, zeker en zeer attractief, Dorma Beyond is een uniek system voor de glasdeuren. De pen die voor de mobiliteit zorgt, is perfect gecentreerd op de rand van het glas en geeft een maximale zekerheid en stabiliteit en de bevestigingen met zeer dunne cilinders geven een moderne design aan. Optioneel, kan aan de deur een hydraulische schokdemper in de vloer gevestigd worden voor het blokkeren van de deur in een 90 º positie.

Uitgevonden voor het glas van 10 en 12 mm, uit esthetisch oogpunt, biedt het systeem twee alternatievenaan: een bevestigingscilinder van de deur over de hele lengte of 2 korte cilinders vastgemaakt aan de boven en onderkant. De deuren kunnen eenvoudigzijn, met bovenlichten of gecombineerd met naaste wandglazen.

Dorma FSW-G / FSW-C

FSW is een mobiele wand, en uit visuele en functioneel oogpunt vergelijkbaar met een HSW. De systeempanelen zijn verbonden met elkaar met scharnieren, aan de boven en onderkant, en dat geeft de mogelijkheid tot opvouwen van deze aan het einde van de glij rail, zonder dat er een aparte parkingzone nodig is. De panelen kunnen volledig opgevouwen worden aan de binnen of buitenkant (in geval van de FSW-G) of centraal op de as van de geleidingsrail, de panelen gebruiken dan de helft van de ruimte aan de binnen kant en de helft aan de buitenkant (FSW-C).

Dorma HSW

Dorma HSW is een innoverend systeem van mobiele (glij)wand die mogelijk maakt om brede toegangszones of partities van glas met diverse functies te creëren. Wanneer het systeem open is,zijn de panelen opgevouwen in speciale pakkeringszones, en verlenen toegang over de hele wand. Iedere mobiele paneel kan voorzien zijn met hang en sluitwerk, en op die manier kan als draaiende deur gebruikt worden, en op die wijze wordt toegang in de kamer die de wand afscheid verleend,op het moment dat de wand gebruikt wordt.

De mobiele wanden HSW zijn ideaal voor de winkelgevels of binnen partities, inclusief voor de zones met gebogen toegang. Het systeem is op het plafond bevestigd en voorziet geen glijrails of andere vloergeleiden aan de onderkant. Kan gebruikt worden inclusief voor hoge muren tot 4 m.

Dorma Moveo

Dorma Moveo maakt mogelijk het creëren van flexibele ruimtes zonder gebruik te maken van strakke wanden, en geeft de mogelijkheid op die wijze om meer ruimtes te hebben afhankelijk van de behoefte. Zodoende kunnen meerdere evenementen georganiseerd worden vanwege de geluidsisolatie die kan tot 55 dB komen. De panelen kunnen van glas zijn (met of zonder automatische zonweringen) of van hout afhankelijk van de gewenste doorzichtigheid en intimiteit.

Er is een groot aantal toepassingen:

  • Kantoor en vergaderingengebouwen
  • Restaurants
  • Hotels
  • Het creëren van rokers/ niet-rokers zones

Dorma RS 120 / RS Syncro

Robuusten minder spectaculair, Dorma RS 120 is een klassiek glijsysteem, met rail en verbindingskarretjes van het glas die verborgen zijn met deksels met diverse afwerkingen, aangehecht op een of beide zijden, afhankelijk van het hangsysteem (muur, respectief plafond). In geval dat de rail ingebouwd wordt, hoeven de deksels niet gebruik te worden of ze kunnen aanhecht worden op de zichtbare zijde indien nodig. Dit is een voordeel uit kostenoverwegingen.

RS 120 kan gebruikt worden zowel bij de enkele en de dubbele deuren, alsook bij de glaswanden die gemaakt zijn van vaste glaspanelen.

Dorma Tensor

Het systeem is relatief nieuw en innovatief en heeft betrekking op lateraal hangen van de deuren direct op de muur of op de deurkozijn. De scharnieren hebben een mechanisme van terugkeer ingebouwd. In hetgeval dat er glaswanden zijn, Tensor geeft de mogelijkheid om de deur direct hierop te bevestigen. Het hang- en sluitwerk van Tensor bieden een dubbele werking van de deur en houdt deze bij 90 º in een geblokkeerde positie. Tevens,in geval van dubbele deurengeeft het systeem de mogelijkheid om deze perfect uit te lijnen als deze gesloten zijn.

De deuren kunnen van 8, 10 of 12 mm glas uitgevoerd worden en kunnen een gewicht van maximaal 65 kg en een brede van 1000 mm hebben.

Dorma TP/TA

De Dorma-rails voor de draaideuren zijn uitgevonden voor het ondersteunen van brede en zeer zware deuren. De TP/TA Dorma-rails kunnen niet alleen bij de deuren gebruikt worden, maar ook bij de vaste glaspanelen. De afmeting, de design en de afwerkingen van de rails zijn overeenkomstig met die van het andere hang- en sluitwerkelementen van Dorma, die een compleet assortimentcreëert van glaswanden – met enkele of dubbele deuren, met een opening in een richting of met de opening in twee richtingen, met of zonder sluitsysteem, assemblages die een perfecte bescherming bieden van de onderste rand van het glas. Voor een geraffineerd design, kunnen de ARCOS –rails gebruikt worden, rails die gekarakteriseerd zijn door de gebogen lijn en de élégance van de afwerkingsdeksels.

De TP-rails kunnen in de standard variant, glasdeuren met een gewicht tot 120 kg, met een brede van 1200 mm en een hoogte van 3500 mm ondersteunen. Het systeem is gecreëerd voor glas met een dikte van 10 mm; kan gebruikt worden ook voor glas met diktes van 12 mm of 8 mm, met behulp van speciale dichtingen.

Dorma Universal

Dit assortiment is een klassieke variant op de glazen draaideuren, voorzien met hydraulische demper in de vloer met terugkeer in de oorspronkelijke positie en blokkeringop 90º. Bedacht voor de glasdiktes tussen 8-12 mm, Dorma Universal bevat een complete serie van hangwerk en scharnieren, die gecombineerd kunnen worden om diverse assemblages van veiligheidsglas te creëren – simpele of dubbele deuren met een gewicht van 100 kg, met vaste delen overlappend op de linie of sluitend in diverse hoeken, bovenlichten boven de deuren in geval dat de glaswanden een hoogte van meer dan 3 mhebben.

Dit assortiment is vaak vanwege de variatie van de afwerkingen gebruikt (geanodiseerd aluminium, glanzende of mate roestvrijstaal) zowel in de woningbouwprojecten, alsook in de interieurdesign van het type ‘office’ of in de winkelcentra voor de gevels van de winkels, vanwege de weerstand tegen druk verkeer.

Dorma Visur

Discreet en elegant, Dorma Visur past bij elke kleur of materiaal, vanwege haar verborgen bevestigingselementen. Het systeem voorziet het blokkeren van de deur op 90º, en in geval van de deuren met dubbelopening, de terugkeerfunctie kan optioneel geregeld en ‘onzichtbaar’ zijn door de bevestiging van de hydraulische schokdemper RTS 85.

Over ons

Het glas is een element geworden dat steeds meer aanwezig is in de interieurdesign. Elegant en helder, het glas blijft een perfecte oplossing in geval van woningbouwprojecten, maar ook voor de interieurdesign van het type ‘office’, dat aan de ruimte een meer geraffineerde allure geeft, nieuwer, bijzonder.

Grote glaswanden, glasdeuren, gigantische spiegels, douchecabines, betegeling met gekleurd glas, trappen met glazentreden en de balustrade van gelamineerd glas, zijn enkele voorstellingen van een gevarieerd assortiment van de producten die wij kunnen maken.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
Maa – Vri: 8.00 – 17.00
Zat - Zon: Dicht