Transparent Design bevindt zich in de top van de glasbewerkingsbedrijven in Roemenië met veel capaciteiten en ervaring op het gebied van de uitvoer van een gevarieerd assortiment van producten. Naast de functionaliteit, het gekozen glas kan het visuele aspect verbeteren en kan de design in het licht zetten door kleur en textuur, doorzichtigheid of intimiteit.

Onze producten gebruiken het volgende glastypes

Float glas: glas met een groene tint met diktes tussen 4-25 mm dat makkelijk te bewerken, verven of gezandstraald kan zijn, veiligheids- of gelamineerd glas voor iedere toepassing of glasproduct.

Ultra Clear glas: Glas met een bijzondere helderheid en met een verminderde groene tint op de zijkant, perfect voor de glaswanden vanwege zijn verhoogde doorlaatbaarheidscoëfficiënt van het licht (92%). Kan verwerkt en beveiligd worden op allerlei wijzen, en zodoende kan gebruikt worden in het bijzonder bij de binneninrichting – betegeling met gekleurd glas, heldere of gezandstraalde glasdeuren, douchecabine, balustrades van glas, enz. – waar de betrouwbaarheid van de kleur bepalend is.

In massa gekleurd glas: De doorzichtige float glas met diverse nuances (brons, grijs, groen, blauw) die aan iedere bewerkingsproces onderworpen kan worden, zoals het normale float glas. Kan ten behoeve van het realiseren van ieder glas product gebruikt worden, inclusief bij het verkrijgen van gelamineerd, gezandstraald of duplex glas.

Duplex glas: Met in het midden PVB-folie gelamineerd glas, geleverd door glasproducenten is meestal onderworpen aan snijprocessen om tot het eindproduct te laten komen. Kan niet verhard worden, maar toch is beschouwd als een 'safe' glas dat gebruikt kan worden op de wanden en balustrades van glas in geval dat de bevestiging gebeurd zonder mechanischebevestigingen die gatjes nodig hebben. Het duplexglas kan gemaakt worden van helder glas, ultraglas of in massa gekleurd glas.

Gelamineerd glas: Multilayer glas gerealiseerd in ons bedrijf gebruikt speciaal voor de uitvoer van de treden en bordessen, met een dikte van 30-35 mm voor ondersteunen van gedistribueerd gewichten. De glasplaten kunnen geboord en verhard worden voordat zij gelamineerd zijn, de geresulteerde samengestelde beglazing kan op die manier gebruikt worden bij de uitvoer van luifels en balustrades van glas met mechanische bevestigingen. Transparent Design maakt gelamineerd glas in diverse diktes en afwerkingen – transparant of mat, in massa gekleurd of geverfd, enz. – afhankelijk van de eisen van het project.

MATELUX Glas: Doorzichtig of in massa gekleurd vlakglas, met mate afwerking (glas met zuur mat gemaakt) beroemd voor de fijnheid van de granulatie. Het MATELUX glas heeft de mechanische eigenschappen van het vlakglas, wordt met gemakbewerkt, geboord, verhard en gelamineerd, en geassembleerd al dubbele isoleerglas. Omdat een bijzonder en elegant product is, die het licht zacht filtert, kan gebruikt worden voor allerlei toepassingen: de binnenpartitionering en deuren, tafelbladen, planken, douchecabines, enz. Tevens, MATELUX ANTISLIP is speciaal gecreëerd om antislip eigenschappen te geven, en daarom is ideaal voor treden en bordessen.

LACOBEL glas: Geverfd glas gemaakt door AGC GLASS, beschikbaar in 25 moderne kleuren. Het Lacobel glas wordt alleen voor binnen toepassingen gebruikt, zoals meubilair (glij- of draaideuren, kleedkamers, planken, enz.) en voor de betegeling van de wanden met gekleurd glas. Kan onderworpen worden aan bewerkingsprocessen – snijden, afwerken, boren, echter kan niet verhard worden.

Geverfd glas: float glas geverfd in ons fabriek in iedere RAL kleur, beschikbaar in een gevarieerd assortimens van diktes. Het voordeel van geverfd glas is dat de glaspanelen kunnen verhard worden voordat ze geverfdzijn en kunnen gebruikt worden in een zeer breed aantal toepassingen.