Scroll to top
© 2021, Transparent Design

Glas emailleren

Heb je een betrouwbare partner voor je project?

Geverfd glas is momenteel een ideaal element om kleur te geven. Zo wordt geverfd glas vooral gebruikt voor glasbekleding in openbare ruimtes (recepties, restaurants, winkels) of woningen (badkamers, werkfronten, woonkamers) en is het een designelement dat vaak wordt gebruikt om meubels te maken (werkbladen, planken, glazen deuren, decoraties , enz ..).

Sinds eind 2016 maakt onze glasfabriek gebruik van een professionele ROLLMAC MULTIGLASS 2600/3 glasschilderlijn bestaande uit een ROLLER voor het aanbrengen van de verf samen met een droogoven die bijdraagt ​​aan het verhogen van de productiviteit, respectievelijk het uitvoeren van ca. 60 m2 gekleurd glas / uur.

Gekleurd glas kan worden geëmailleerd of koud geverfd in elke RAL-kleur en heeft specifieke eigenschappen afhankelijk van het technologische proces en het type verf dat wordt gebruikt.

EMAILLEREN VAN GLAS

Het glasemailproces wordt gebruikt om geëmailleerd glas te verkrijgen. Deze procedure bestaat uit het uniform aanbrengen (meestal met behulp van specifieke apparatuur) van een speciale keramische verf, onmiddellijk gevolgd door het beveiligingsproces van het glas. Zo wordt de aangebrachte verflaag veel resistenter en heeft een uniform uiterlijk. Ook zorgt het glashardingsproces voor een verhoogde mechanische sterkte in geval van breuk en zorgt het voor een gegarandeerde kleurstabiliteit.

Door het technologische proces van emailleren kan glas zowel in het interieurontwerp als in buitentoepassingen worden gebruikt en wordt het een steeds vaker gebruikt element door architecten en designers.

Ook kan geëmailleerd glas gelamineerd worden (de kleur binnenin het gelaagd glas), wat zorgt voor een grotere kleurbestendigheid, maar ook bruikbaar in buitentoepassingen.

Onder de toepassingsgebieden van glas als gevolg van emailleren zijn:

  • buitengevels van gebouwen
  • leuningen
  • binnenwandbekleding
  • glazen wanden en deuren
  • kan gebruikt worden als onderdeel van dubbele beglazing (om optimaal zoncomfort te verkrijgen)

Voor de realisatie van meer geavanceerde modellen kan het glas worden bedrukt met een veelvoud aan afbeeldingen, texturen, logo’s, enz.

KOUD SCHILDERIJ IN RAL-KLEUREN

Gekleurd glas wordt op bestelling gemaakt in onze fabriek volgens uw wensen. Glaspanelen kunnen worden geverfd in een breed scala aan kleuren volgens het RAL-palet met behulp van speciale verven op waterbasis. Voor lichte en pretentieuze kleuren raden we aan te kiezen voor een ‘ultrahelder’ glas met een laag ijzergehalte. Het verzacht de groenachtige tint van normaal glas, wat het uiterlijk van de gekozen kleur kan beïnvloeden. Afhankelijk van de maat en het gebruik, zoals mechanische bevestigingsmiddelen, kan het glas worden vergrendeld en vervolgens worden geverfd. Meestal wordt dit glas gebruikt voor interieurontwerp.

Fotogalerij

Over ons

Het glas is een element geworden dat steeds meer aanwezig is in de interieurdesign. Elegant en helder, het glas blijft een perfecte oplossing in geval van woningbouwprojecten, maar ook voor de interieurdesign van het type ‘office’, dat aan de ruimte een meer geraffineerde allure geeft, nieuwer, bijzonder.

Grote glaswanden, glasdeuren, gigantische spiegels, douchecabines, betegeling met gekleurd glas, trappen met glazentreden en de balustrade van gelamineerd glas, zijn enkele voorstellingen van een gevarieerd assortiment van de producten die wij kunnen maken.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160 Roemenië
Maa – Vri: 8.00 – 17.00
Zat - Zon: Dicht