Scroll to top

Lamineren van het glas

Heb je een betrouwbare partner voor je project?

GLASLAMINEREN is het warm lijmen van twee of meer glasplaten van verschillende diktes door er een elastische EVA-film tussen te plaatsen. Het aldus verkregen eindproduct wordt gelamineerd of gelaagd glas genoemd, met verschillende toepassingen vanwege de verhoogde veiligheidseigenschappen en het vermogen om te voldoen aan de huidige architectonische vereisten.
De gebruikte FOLIE kan zijn:

  • Transparant
  • Mat
  • Gekleurd

ONZE APPARATUUR

Transparent Design bezit twee ultramoderne rolovens:

  • PUJOL oven (2015) voor het lamineren van glas met een afmeting van 5000 x 2400 mm met een inhoud van ca. 180 mp./dag
  • JUMBO PUJOL HLH/4-5 oven voor het lamineren van glas met een afmeting van 6000×3200 mm (2021), met een inhoud van ca 200 mp/ dag
laminated-glass

VOORDELEN

  • Veiligheid;
  • Helderheid van het eindproduct;
  • Hoge mate van duurzaamheid in de tijd.

VEILIGHEID EN WEERSTAND VAN GELAMINEERD GLAS

Gelamineerde glas wordt gebruikt om glazen vloeren, luifels, trappen en balustrades te maken, vanwege de veiligheidseigenschappen: wanneer gebroken glasfragmenten door de folie tussen de glasplaten blijven plakken en het risico op persoonlijk letsel wordt geëlimineerd.

Een ander belangrijk aspect in het dagelijks leven is de bescherming tegen vandalisme en inbraak in openbare en woonruimten. Bij een botsing blijven de ramen, beglazingen of glaswanden die in hun component gelamineerd glas hebben, op hun plaats en kunnen ze een oplossing vormen indien voor een geschikt gelamineerd glas wordt gekozen. De dikte en structuur van het anti-inbraakglas wordt bepaald door de door de geldende regelgeving vereiste mate van veiligheid.

Gelamineerd glas is ook de basis van de uitvoering van kogelvrij glas of resistent glas bij explosies .

STRUCTUUR VAN HET GELAMINEERDE GLAS

Het aantal en de dikte van de glasplaten, evenals het aantal doorschoten EVA-folies, worden bepaald aan de hand van de grootte van het gelamineerde glas, de bruikbaarheid en weerstand in geval van impact of het gewicht dat het moet dragen. De mate van veiligheid neemt toe naarmate het aantal toegepaste folies toeneemt. Bovendien kunnen de ramen vóór het lamineren worden vastgezet als mechanische bevestigingsmiddelen (gaten, insnijdingen) worden gebruikt, waardoor de sterkte van het afgewerkte gelamineerde glas wordt vergroot.

Naast de sterkte- en veiligheidseigenschappen voldoet gelamineerd glas met folie ook aan de huidige architectonische en ontwerpeisen. Zo kunnen ramen van verschillende diktes worden gelamineerd of gekleurd; verschillende stoffen, speciale prints, gekleurde folies kunnen tussen de ramen worden gestoken om meerdere effecten te creëren. Twee platen gekleurd glas (geëmailleerd in elke RAL-kleur) kunnen aan de binnenkant worden gelamineerd met verf om aan beide zijden kleur en dekking te hebben, terwijl de glans van het glas aan de buitenkant behouden blijft. Deuren, glazen wanden, leuningen, douches kunnen worden gemaakt.

Transparent Design  stelt gelaagd glas voor met matte folie aan de binnenkant in plaats van mechanisch gezandstraald glas, omdat het veel gemakkelijker te onderhouden is doordat het risico op vlekken tijdens het zandstralen wordt geëlimineerd.

Fotogalerij

Over ons

Het glas is een element geworden dat steeds meer aanwezig is in de interieurdesign. Elegant en helder, het glas blijft een perfecte oplossing in geval van woningbouwprojecten, maar ook voor de interieurdesign van het type ‘office’, dat aan de ruimte een meer geraffineerde allure geeft, nieuwer, bijzonder.

Grote glaswanden, glasdeuren, gigantische spiegels, douchecabines, betegeling met gekleurd glas, trappen met glazentreden en de balustrade van gelamineerd glas, zijn enkele voorstellingen van een gevarieerd assortiment van de producten die wij kunnen maken.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160 Roemenië
Maa – Vri: 8.00 – 17.00
Zat - Zon: Dicht