Het afwerken van de rand impliceert het afwerken van de randen van de panelen met speciale machines van de laatste generatie, die het glas, naast een mooi aspect, ook zekerheid in de handeling en functionaliteit geeft. Het afwerken van het glas is verplicht, voornamelijk vóór het verhardingsproces, want als dat niet gebeurd zal dit tijdens de verhardingkapot gaan.

Transparent Design kan de randafwerking uitvoeren, zowel op rechte als op gebogen randen. De afwerking van gebogen oppervlaktes wordt met een gecomputeriseerde CNC – machinegerealiseerd, die zorg voor de nauwkeurigheid van de gewenste vormen. Het afronden van de hoeken is absoluut noodzakelijk in geval van sommige producten zoals, tafelbladen of vensterbanken, in verband met de veiligheidsredenen.

De door ons gebruikte machines kunnen zowel float glas met diktes van 3 – 30 mm, alsook duplex/gelamineerd glas (treden/bordessen) afwerken, wat een mate, glanzend of schuin afgewerkte rand geeft, afhankelijk van de wensen van de klant. Bijvoorbeeld, in geval van uitvoeren van een trede, het glas wordt eerst onderworpen aan een individueel slijpproces van de randen, en na het lamineren, wordt deeindtrede afgewerkt ten behoeve van het verkrijgen van de glans en de schuine rand. Op die manier wordt een beeld van een unitair rand gecreëerd.

De machine kan tevens ingesteld worden voor het verkrijgen van een schuine rand 0-450.

Randafwerking

Randafwerking