Heb je een betrouwbare partner voor je project?
Harding van het glas is het thermische proces van verwarming tot 700-740 °C en snel afkoelen tot kamertemperatuur – waardoor het materiaal 5 keer harder wordt, zonder zijn elasticiteit te verliezen. Een belangrijke kwaliteit van gehard glas is het gedrag bij het breken; In vergelijking met normaal glas breekt gehard glas in kleine stukjes en niet in grote, scherpe stukjes. Het wordt gebruikt wanneer mechanische schokbestendigheid, thermische weerstand en bescherming tegen het risico op breuk gewenst zijn. Een essentieel element om de kans dat het glas breekt tijdens het hardingsproces te verkleinen, is een zorgvuldige verwerking van de glasranden. Erkend wordt dat de gebrekkige verwerking van de glasrand van de glas dat aan het hardingsproces zal worden onderworpen, evenzeer de kwaliteit en mechanische eigenschappen van het eindproduct beïnvloedt.
Veiligheidsglas wordt gebruikt voor glazen wanden, ramen met dubbele beglazing of gelamineerde ramen, enz. – speciaal voor toepassingen die het volgende vereisen:
- Betere weerstand tegen mechanische schokken (glazen deuren, glazen panelen bevestigd in punten zoals glazen balustrades, enz.).
- Betere weerstand tegen thermische belasting (glas blootgesteld aan intens zonlicht of gemonteerd in de buurt van warmtebronnen zoals gekleurde glasbekleding, enz.).
- Betere bescherming tegen het risico op breuk, respectievelijk het verkleinen van het risico op letsel.
Er bestaat echter nog steeds het risico van veiligheidsglas, respectievelijk het risico van onbedoeld of spontaan breken van het glas zonder te worden blootgesteld aan externe schokken. Dit risico kan worden geëlimineerd door een test genaamd HEAT-SOAK TREATMENT. Nikkelsulfide dat normaal in elk glas zit, vergroot het volume bij hoge temperaturen. Het spanningsevenwicht in het veiligheidsglas verandert op deze plaatsen en de zogenaamde spontane breuken treden op. Om dit risico te minimaliseren, wordt aanbevolen – in het geval van glas met toepassingen met een hoog potentieel voor gevaar voor de mens – een aanvullende behandeling met ‘heat soak’-test. Zo wordt het glas na het hardingsproces in de oven geplaatst en op een constante gemiddelde temperatuur van ca. 290 °C gedurende 4-8 uur, de periode waarin het risicoglas breekt.
Om kwaliteitsproducten te verkrijgen, investeert Transparent Design in moderne apparatuur, geproduceerd door gerenommeerde professionals in het veld. Zo kocht onze glasfabriek in 2016 een Europese hardingsoven RC 200 VORTEX PLUS, het merk TAMGLASS – wereldleider op dit gebied. De oven is gebaseerd op een nieuwe technologie voor gelijkmatige en gecontroleerde verwarming van het glas, respectievelijk een krachtig convectiesysteem dat zowel tot uiting komt in de kwaliteit van het veiligheidsglas (vlak en zonder vlekken) als in de productiviteit van de oven, bij de harding van zowel floatglas als laag 0,04 / 0,02 of ultraclar glas.
De glashardingstechnologie voldoet aan de Europese normen EN 12150 en EN 1863 die de verwerking garanderen van floatglas met diktes tussen 4 en 19 mm en afmetingen van 4800 × 2400 mm, evenals speciaal glas zoals Low-E en reflecterend.
In mei 2020 ontving Transparent Design BSI Kitemark-certificering ™ BS EN 12150 – thermisch gehard glas:

Fotogalerij

22

31

hst
























Over ons
Het glas is een element geworden dat steeds meer aanwezig is in de interieurdesign. Elegant en helder, het glas blijft een perfecte oplossing in geval van woningbouwprojecten, maar ook voor de interieurdesign van het type ‘office’, dat aan de ruimte een meer geraffineerde allure geeft, nieuwer, bijzonder.
Grote glaswanden, glasdeuren, gigantische spiegels, douchecabines, betegeling met gekleurd glas, trappen met glazentreden en de balustrade van gelamineerd glas, zijn enkele voorstellingen van een gevarieerd assortiment van de producten die wij kunnen maken.