Scroll to top

Zandstralen en schuren van glas

Heb je een betrouwbare partner voor je project?

Het zandstralen (matteren) van glas kan worden verkregen door verschillende processen, waarvan het meest gebruikte proces het mechanische is.

MECHANISCH ZANDSTRALEN van glas wordt verkregen door het glas te beschieten met zanddeeltjes. Mechanisch gezandstraald glas is veeleisender en kan daarom worden behandeld met speciale antivlekkenoplossingen. Mechanisch zandstralen wordt gebruikt voor sierglas, met eenvoudige, bloemige of geometrische patronen.

Een andere methode is CHEMISCH SCHUREN en bestaat uit het matteren van het glas met behulp van speciale zure, sterk corrosieve stoffen. Dit proces wordt uitgevoerd door glasfabrikanten en heeft de voorkeur vanwege het fijne en homogene uiterlijk van mat uiterlijk. Het op deze manier geschuurde glas is gemakkelijker te onderhouden en moeilijker te bevlekken. Ook dit glas kan worden gehard en gelamineerd. Dit glas wordt vaak gebruikt voor glazen wanden of balustrades.

In vergelijking met de klassieke schuurvarianten, voert TRANSPARENT DESIGN verschillende soorten matglas uit.

Als we het hebben over balustrades, stellen we gelamineerd glas met matte folie aan de binnenkant voor, omdat het veel gemakkelijker te onderhouden is door het wegnemen van het risico op bevlekken tijdens het schuurproces.

Om meer geavanceerde ontwerpen te maken, kan glas worden bedrukt om een ​​veelvoud aan patronen, afbeeldingen, texturen en logo’s te verkrijgen. Vanwege het technologische proces (glas wordt gehard nadat het model is aangebracht), kan glas zowel in interieurontwerp als in buitentoepassingen worden gebruikt en wordt het een steeds vaker gebruikt element door architecten en designers. Hier zijn enkele gebieden voor het gebruik van bedrukt glas:

  • buitengevels van gebouwen
  • glazen wanden en deuren
  • kan worden gebruikt als onderdeel van dubbele beglazing of gelamineerd glas.

Fotogalerij

Over ons

Het glas is een element geworden dat steeds meer aanwezig is in de interieurdesign. Elegant en helder, het glas blijft een perfecte oplossing in geval van woningbouwprojecten, maar ook voor de interieurdesign van het type ‘office’, dat aan de ruimte een meer geraffineerde allure geeft, nieuwer, bijzonder.

Grote glaswanden, glasdeuren, gigantische spiegels, douchecabines, betegeling met gekleurd glas, trappen met glazentreden en de balustrade van gelamineerd glas, zijn enkele voorstellingen van een gevarieerd assortiment van de producten die wij kunnen maken.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160 Roemenië
Maa – Vri: 8.00 – 17.00
Zat - Zon: Dicht