Verven en zelfkleven van glas

Geverfd glas is tegenwoordig een ideaal element om kleur te geven. Het gekleurde glas wordt meestal gebruikt voor het betegelen van de muren in de openbare ruimtes (recepties, restaurants, winkels) of woningen (badkamers, werkruimtes, woonkamers) en is een designelement die vaak gebruikt wordt bij het realiseren van meubilair (bladen, planken, deuren, decoraties, enz.).

Het gekleurde glas wordt op bestelling gemaakt in onze fabriek, conform uw eisen. De glaspanelen kunnen in een gevarieerd assortiment geverfd worden conform hetkleurenpalet RAL. Er worden op waterbasis speciale verven gebruikt. Voor de lichte en veeleisende kleuren gaan wij u het 'ultraclear' glasaanbevelen, die in zijn samenstelling een gereduceerd ijzergehalte heeft, die de groene tint van het normale glas gaat verminderen en de gekozen kleur kan beïnvloeden. Afhankelijk van de afmetingen en het gebruik, zoals in geval van de mechanische bevestigingen, het glas kan verhard en daarna geverfd worden. Meestal dit soort glas wordt gebruikt voor de binneninrichtingen.

Het emailleren en zeefdrukken van het glas

Voor buitentoepassingen is aan te bevelen het geëmailleerde / gezeefdrukt glas vanwege de verkregen eigenschappen tijdens het technologisch proces. Het geëmailleerde glas wordt verkregen door deuniforme toepassing (meestal met behulp van speciale gereedschappen) van een speciale ceramische verf, gevolgd door het proces van de verharding van het glas. De aangebrachte verflaag wordt op die manier sterker en heeft een uniform aspect. Tevens, door het verharden van het glas, wordt dit sterker en in geval dat het breekt wordt in kleine stukjes gebroken. Voor het maken van diverse modellen, de verf wordt aangebracht met een zeef. Vanwege de sterkte eigenschappen en het uniform aspect, het geëmailleerde / gezeefdrukt glas kan gebruikt worden voor glaswanden of kan gelamineerd worden.

Voor meer ingewikkelde designs, kan het glas beplakt met speciale foliën van een hele goede kwaliteit (prints)om afbeeldingen, landschappen, texturen, logo’s, enz. weer te geven.

Zandstralen van het glas

Het zandstralen (mat maken) van het glas kan door allerlei processen verkregen worden. Het meest gebruikte is het mechanische proces.

Het mechanisch zandstralen van het glas gebeurd door het stralen van het glas met zandkorrels. Het mechanische gezandstraald glas is veeleisender, en daarom kan behandeld worden met speciale oplossingen tegen vlekken. Het mechanisch zandstralen van het glas is gebruikt voor sierramen, met eenvoudige modellen, met bloemen of geometrische figuren.

Een andere methode is de chemische matheid en daarmeewordt het glas mat gemaakt met behulp van speciale zuurstoffen, diesterk bijtend zijn. Dit procedéwordt gerealiseerd door de glasproducenten en geniet de voorkeur vanwege het fijne en homogene aspect van de matheid. Het glas dat op die wijze mat wordt gemaakt is makkelijker te onderhouden en vlekt niet zo snel. Tevens, dit glas kan verhard of gelamineerd worden. Dit soort glas wordt vaak gebruikt voor compartimenteren.

Een ander proces in het verkrijgen van mate glas is het aanbrengen van een zelfklevende folie die de matheid imiteert. Dit proces geeft een bepaalde sterkte aan het glas, en in geval van breken, de folie houdt het glas vast.

Verven en zandstralen

Verven en zandstralen

Verven en zandstralen

Verven en zandstralen