Transparent Design SRL is een bedrijf met Roemeenskapitaal, opgericht in2005 die zich oplegt dat op de glasmarkt in Roemenië een andere benadering van de relatie Bedrijf-Klant ten doel heeft, het verhogen van de kwaliteitsstandaarden van de producten en het respecteren van de productie en montagetermijnen.

Het bedrijf beschikt over gekwalificeerd personeel, met een brede ervaring op het gebied van het bewerken van vlak glas. De productieruimte strekt zich over 2000 m2 en is voorzien van nieuwe en moderne machines en uitrustingen die ons de mogelijkheid geven om hoogwaardige producten te realiseren. Transparent Design heeft in 2007 de certificering van het waarborgkwaliteitssysteem ISO 9001gekregen.

Nieuwe technologieën en precisie

Jaar in, jaar uit,zijn belangrijke investeringen gerealiseerd ten behoeve van het importeren van nieuwe, modernere machines, van gerenommeerde bedrijven, zowel voor de uitbreiding van de productiecapaciteiten, alsook voor het verhogen van de glaskwaliteit dat door TRANSPARENT DESIGN bewerkt.

Onze belangrijkste machines

 • Automatische snijmachines BAVELLONI (voor duplex en voor float-glas) standaard afmeting 2550x3210 mm; in september 2015 zullen wij in gebruik nemen de nieuwe automatische snijmachine JUMBO voor glasbladen met afmetingen tot 6000 x 3210 mm;
 • Randafwerkingsmachine:
  • 2 machines BAVELLONI ITALIA die ons de mogelijkheid geven om ca. 500 lineaire meters schuinslijpen / uur; de bassins met ceriuoxide samen met andere 4 speciale borstels van de machine geven de rand een extra glans;
  • 1 automatische machine die de mogelijkheid geeft om een rand met een variabele hoek 0-45 graad te realiseren.
 • Machines voor uitvoerenvan gelamineerd glas:
  • Over voor het lamineren van glas KERRAGLASS ITALIA met folie EVASAFE voor uitvoering van een gestratificeerd glas van 3000 x 1700;
  • In september 2015 zal in gebruik genomen worden de nieuwe oven PUJOL voor het lamineren van glas met afmetingen van 5000 x 2400 mm, die een capaciteit van 180 m2 / dag zal hebben.
 • Automatisch verwerkingscentrum conform BAVELLONI coördinaten (CNC ALPHA 450 -4N) voor het nauwkeurig bewerken van glaspanelen met bijzondere vormen en knipsels, met een afmeting van 4500 x 2500 mm;
 • Enameling and printing float glass sheets line ROLLMAC MULTIGLASS 2600/3 and drying oven – capacity approx. 60 m/h;
 • Vertical glass milling machine CMS Italy PROFILE 5028 SX for automatic processing JUMBO 5000x2800 mm;
 • Tempering machine TAMGLASS RC200 Vortex Plus dim. 5000 x 2400 mm;
 • High speed bevelling machine BAVELLONI MAX 80.

Op die manier, ons bedrijf beschikt over een compleet assortiment van machines voor het bewerken van float- en duplexglas met diktes tussen 3-25 mm,alsook voor het uitvoeren van gelamineerd glas.

Transparent Design kan een breed assortiment glasproducten uitvoeren: deuren en scheidwanden, trappen, balustrades, bordessen, luifels, douchecabines, betegelen met geverfd glas, werkbladen, klein meubilair (tafeltjes, rekken, planken).